Gipszkarton dobozolás

A gipszkarton dobozolás egy gyakran alkalmazott módszer a belső terek átalakítására. Gipszkarton lapokkal elrejtik a falakon futó vezetékeket, csöveket, ezzel olyan felületet létrehozva, mely akadály nélkül festhető, illetve tapétázható. Rugalmas, sokoldalú és személyre szabott térkialakítást tesz lehetővé.

Mikor érdemes alkalmazni?

A gipszkarton dobozolás akkor jelent kiváló választást, ha szeretnénk elrejteni a falakon futó vezetékeket, csöveket vagy egyéb műszaki elemeket.

Hogyan zajlik a munka?

A munka megkezdése előtt fontos az alapos tervezés és előkészület. Az gipszkarton elemek illesztésénél figyelnünk kell a pontos mérésekre és az illesztőcsíkok felhasználására. A gipszkarton lapokat speciális rögzítőelemekkel, gipszragasztóval vagy csavarokkal rögzítjük a falra. A dobozok kialakítása és rögzítése után a hézagokat gipsz alapú glettanyaggal töltjük ki. Ezután következik a simítás és csiszolás, hogy egyenletes és sima felületet kapjunk. A glettelt részeket többször is átvonjuk, amíg a kívánt simaságot és egyenletességet kapjuk.

Rejtett világítások

A rejtett világítások nagyszerű kiegészítői lehetnek a gipszkarton dobozolásnak. Az épített dobozokba LED világításokat helyezhetünk, amelyek diszkréten megvilágítják a teret, és hangsúlyozzák a falak egy részét. Ez a technika egyedi és hangulatos megjelenést kölcsönöz a helységnek, elősegítve a kívánt atmoszférát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.