A rendszergazda munkája kifejezetten fontos egy adott cégméret felett

Mikor elkezdünk vállalkozni, akkor először nem gondolunk a rendszerüzemeltetés fontosságára. Tény és való, hogy 2-3 fő egymás mellett irodai munkája mellett ez még nem annyira lényeges – viszont, egy adott cégméret felett igenis érdemes erre is gondolnunk. Hogyan oldhatjuk meg cégünk

IT gondjait? Íme, a tökéletes válasz – teljes körű összefoglaló egy helyen, egy az egyben.

Mi a rendszerüzemeltető feladata?

A rendszergazda feladata, hogy az üzemeltetési feladatokat ellássa. A szervereket konfigurálni kell és stabilan működtetni, a hardver infrastruktúrát ki kell építeni, az email klienseket fel kell állítani. Ha bármilyen meghibásodás történik, akkor azonnal megoldást kell találni a felmerülő problémára.

Milyen problémák merülhetnek fel?

Bármilyen meghibásodás történhet. Lehet, hogy az egész levelezési rendszer leáll – a hardver valamely elemét ki kellene cserélni – de az is megtörténhet, az internetes szerver egész egyszerűen megsérül, a backupokkal együtt. Ilyen esetekben egy adott ügyfélkör és cégméret esetén hatalmas kár keletkezhet valamely oldalon.

Érdemes kiszervezni a munkát

Nem feltétlenül érdemes külön embert felvenni a feladatra. Lehetséges, hogy egy külsős céggel jobban fogunk járni, már csak azért is, mert nekik vélhetően minden feladatra megvan a külön specialistájuk.

Hogyan dolgoznak a különféle cégek? A legjellemzőbb díjszabás

Miképpen dolgoznak a rendszerüzemeltető cégek? A legtöbben fix havidíjas szolgáltatás ellenében látják el a folyamatos IT felügyeletet, ami minkét fél számára egy kényelmes konstrukció és megoldás.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.