A jó taxist mindig is megbecsülték – és meg is fogják

A taxisofőr mindig is megkérte a munkáját. Nagyon fontos, hogy a szállítás kényelmes, biztonságos legyen – azonban ne felejtsük el, hogy a taxisnak ezért komoly áldozatokat kell hoznia, és korántsem olyan egyszerű a szakember munkája, mint elsőre gondolnánk, hinnénk. Ez tényleg így van – vagy nincs így? Mi az igazság?

Mi kell ahhoz, hogy valaki taxis lehessen?

Ahhoz, hogy valaki jó taxissá válhasson, szükség lesz egy autóra. Ezt soha nem a társaság adja, hanem Neked kell megvásárolni. Az autó legyen tágas, kényelmes és ergonómikus – egy jó autó ára kb. 5-6 millió forint, amivel már lehet taxizni is, ez alatt az összeg alatt nem igen lehet jó autót vásárolni. Ezen felül, szükséges, hogy engedélyekkel és megfelelő jogosítvánnyal rendelkezz, valamint a szükséges empátiával.

Hogyan kell jól taxit vezetni?

A jó taxis mindig tisztában van azzal, hogy mi a pontos menete annak, hogy a vezetés tényleg kellemes legyen. Fontos a rádió és a légkondi – és szóval kell tartani az utasokat is, fontos, hogy kellemes legyen a beszélgetés és a légkör.

Magánban, vagy taxitársaságnál?

Vannak, akik magánban taxiznak, és vannak, akik társaságnál. Az egyik esetben a fuvarszervezést is meg kell oldani valamilyen módon, talán ez a legnehezebb része az egészenk – kell egy weboldal, amit hirdetni kell a Google Ads rendszerében. Ehhez akár külsős szakember segítsége is szükséges lehet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.